top of page

Za objektivom se skrivamo mi 4je

Anja & Grega & Aljaž & Valerija :)

 

 

Tole malo fotografsko podjetje, sem začela jaz, Anja. Medtem ko sem nekaj časa še sama fotografirala pikapolonice, rožice in prijatelje, sem potem spoznala Grega. Kupil mi je prvi malo bolj kvaliteten fotoaparat in    me povabil čez lužo v ZDA, kjer je sam živel in študiral.   Tam so se začela odpirat vrata v fotografiji v malo resnejšem smislu. Nekaj časa sva živela v New Yorku in v tem času sem tam v priznanem foto studiu na Manhattnu opravljala pripravništvo. Takrat sem bila asistent glavnega fotografa, sem pa osvojila vse kar je potrebno osvojiti na področju profesionalne fotografije :)

Mislim , da so moje sanje postale resničnost , ko sem lahko fotografirala poroko v New Yorku kot drugi fotograf v tem studiu. Tisto pravo Ameriško poroko. Prav tako kot jo vidimo v filmih :) Tisti moment sem vedela, da bom tudi jaz enkrat vse to znanje in strast do fotografije prenesla  v svoj svet.

Grega je kot tipičen moški, zraven mene študiral vse tehnične stvari povezane s fotografijo. Naštudiral vse gumbe in skrite funkcije fotoaparata, v katere se meni ni dalo poglabljati, saj se ponavadi učim sproti, ko jih pač rabim. Tako sva se dopolnjevala in kmalu oba obvladala vse. Fotografija je postala strast obeh , svoje znanje pa sva nadgrajevala, ko sva se preselila na Havaje, se tam tudi midva poročila in si kar sama poslikala svojo poroko, ker se nama je pač dalo. Tam sva fotografirala hotele, goste in pa celo pomagala pri izdaji in fotografijah za otroško knjigo  :)    (fotke najine poroke lahko vidite    v zavihku poroke)

Ko sva prišla domov leta 2015, sem se končno pogumno lotila prvih profesionalnih fotografiranj , družin, nosečk in potem kmalu  tudi porok. In to je bilo to. Vse skupaj me je prevzelo in postalo moje življenje.  In kmalu se mi je pri porokah pridružil tudi Grega, skupaj sva začela pisati foto zgodbe.  Ne moram opisati občutkov, ki jih imam sama ob fotografiranju.  Vedno komaj čakam, v glavi predlujem tisoč in en scenarij o foto dnevu , ki me čaka in se ga veselim kot majhen otrok, ki ve da gre na morje  :)   In neizmerno uživam , ker dejansko lovim v objektiv srečo.  Fotografiram trenutke, ki se jih ne da ustaviti , lahko pa jih  ulovimo v objektiv in ostanejo za vedno.

Z Gregom sva pot nadaljevala tudi v Kaliforniji , kamor vsako leto skočiva za nekaj mesecev. Tam fotografirava in si vzameva čas za učenje, užitek in pa itak..fotografiranje, ki je tako ali tako del najinega prostega časa. In tudi  ko sva "frej" in odkrivava kotičke sveta, bi najraje na hitro poklicala kakšno družinico in jo na hitro poslikala :)  Mogoče je ene vrste obsesija, ampak meni je res fajn !

Aljaž je moj brat. Očitno se je pri nama nekje zataknil nek foto video gen,  saj je namreč diplomirani multimedijski producent in je prav tako obseden s  kamerami kot jaz :) Bolj se usmerja sicer v snemalne vode, je pa čisto po nesreči totalno nadarjen za fotografijo in prav smešno je spremljati kako sva si čisto mimogrede kar naenkrat tako podobna. Ima tisto žilico in fotografsko oko  (po meni seveda :P ).   Naša zgodba je še bolj kul, ker  imamo v ekipi še Valerijo, Aljaževo punco in ko sem ugotovila , da se je tudi ona že nekaj časa ukvarjala s fotografijo, so se mi pač zasvetile oči  :)

 

Priložnost, da ustvarimo nekaj čudovitega. Da smo ekipa in pišemo zgodbe skupaj, si pomagamo in se drug od drugega učimo, združimo fotografijo in snemanje in smo skupaj polni novih idej.    Tako so nastale zgodbe , ki jih lahko vidite na naši strani. Daleč od tega, da bi vam pokazali vse, ker bi bilo enostavno vsega preveč, smo pa pridni na instagramu in facebooku, kjer nas lahko sproti spremljate :)

Nismo za tisto strogo vojaško poziranje in resnost in tudi mi še vedno zmrznemo, če stojimo na drugi strani kamere. Ravno zato  se zavedamo, kako lažje je, če  ti v tistem trenutku nekdo pove kam z rokami, nogami in glavo :))   Zato vas usmerjamo in smo   z    vami smo sproščeni, nasmejani in včasih tudi malo  otročji, še posebej če so  modeli tudi otroci, tako da nam smeha na fotografiranju nikoli ne manjka!    

Lovimo spontane trenutke, tako da so na fotografijah ujeta čustva in vi točno taki, kot ste v vašem življenju in ne prestrašeni pred kamero :)

Pod tem romanom, pa še malo fotk in pa eden od najinih smešnih videov iz potovanja po Kaliforniji. 

Pišite nam, res se bomo imeli fletno!

 

36994369_10213984282696020_1196473757183
Anjica Photography | Poroke | Poročni Fotograf | Anjic4  | Hawaii | Slovenia | Weddings
Najina poroka